Isännöinnin kilpailutus - Mitä pitää ottaa huomioon? | Iljan Isännöintikeskus Hyppää pääsisältöön

Isännöitsijän vaihto voi tuntua hankalalta haasteelta taloyhtiön tai kiinteistöyhtiön hallitukselle. Miten valita juuri omiin tarpeisiin sopiva uusi isännöitsijä, kun tarjolla on niin monta vaihtoehtoa?

Isännöinnin kilpailutus on projekti, jossa on hyvä ottaa huomioon tiettyjä asioita. Kokosimme viiden kohdan listan auttamaan isännöitsijän vaihtoa suunnittelevia. Näitä asioita tarkistelemalla isännöitsijän vaihto on onnistunut prosessi, jonka päätös edistää talo- tai kiinteistöyhtiön menestyvää toimintaa.

1. Isännöinnin kilpailutus alkaa toimijoihin tutustumisella

Selvitä ensin, ketä isännöitsijöitä alueella toimii. Selvittele myös, millaisia resursseja isännöijällä on ja millaista palvelua hän pystyy tuottamaan. Pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa, vaan myös sitä, mitä siihen sisältyy. Saako saman katon alta kätevästi esimerkiksi kaikki tarvittavat taloudelliset palvelut? Onko toiminta läpinäkyvää ja luotettavaa?

2. Selvittele kokemuksia isännöitsijöistä

Tutki, millaisia kokemuksia isännöitsijän toiminnasta on. Verkkosivuilta löytyvät referenssit antavat jonkinlaista tuntumaa. Myös sosiaalisen median tilejä kannattaa tarkastella, millainen tekeminen sieltä välittyy. Isännöitsijän on tärkeä ymmärtää roolinsa taloyhtiön toiminnan tukena ja kiinteistön arvon säilymisen turvaajana.

3. Isännöitsijän pitää olla asiakaspalvelija

Etsi tietoja, millainen on isännöitsijän tapa toimia. Saako isännöitsijän kiinni tarvittaessa ja millainen hän on asiakaspalvelijana? Moni hakee ensisijaisesti kokenutta isännöitsijää, mutta kokenut isännöitsijä voi kuitenkin olla huono asiakaspalvelija. Kokemustakin tärkeämpää on halu selvittää asioita, sillä isännöitsijän työssä on paljon ongelmanratkaisua ja hänen pitää pystyä huomioimaan toimintaympäristön jatkuvat muutokset.

4. Jatkuva kouluttautuminen on isännöinnin perusta

Valitse isännöitsijä, joka pitää huolta jatkuvasta kouluttautumisesta. Esimerkiksi kiinteistöihin liittyvä lainsäädäntö on muuttunut paljon viimeisen vuosikymmenen aikana, eikä tahti tästä varmasti laannu. Isännöitsijän tehtävänä on pysyä ajan tasalla myös tulevista ja suunnitteilla olevista muutoksista esimerkiksi lainsäädännön suhteen. Näin hän pystyy tukemaan taloyhtiötä myös tuleviin haasteisiin varautumisessa. Näin kiinteistöjen arvo turvataan parhaiten.

5. Vaadi nykyaikaisia järjestelmiä

Kiinnitä huomiota siihen, millaisia yhteydenpitomahdollisuuksia isännöitsijä tarjoaa. Täytyykö asioita mennä hoitamaan isännöitsijän toimistoon vai hoituvatko hommat sähköisesti vaikka omalta kotisohvalta? Sähköiset palvelut esimerkiksi allekirjoituksiin tai kokouksiin osallistumiseen ovat tätä päivää. Myös taloyhtiötä koskevien pöytäkirjojen ja tiedotteiden on hyvä löytyä sähköisestä järjestelmästä. Enää ei myöskään tarvitse tyytyä siihen, että taloyhtiön talousluvut ovat nähtävissä kerran vuodessa. Ajantasaisessa asiointiportaalissa talousluvut ovat näkyvillä reaaliaikaisesti. Näin osakkeiden omistajat löytävät helposti omat tietonsa ja taloyhtiön hallituksen jäsenillä on käytössään koko taloyhtiön tiedot reaaliaikaisesti.

Kerromme mielellämme lisää Iljan Isännöintikeskuksen tavasta toimia. Isännöimme luotettavasti, joustavasti ja ammattitaitoisesti. Arvostamme asiakastamme ja tuotamme nykyaikaisia järjestelmiä hyödyntäen avointa, ystävällistä sekä asiantuntevaa palvelua. Näin kiinteistöjen kunto, asumisviihtyvyys ja turvallisuus pysyvät hyvänä ja kiinteistöomaisuuden arvo säilyy.