Iljalla töissä: Työn kehittäminen ja kiittäminen tekevät hyvän työpaikan | Iljan Isännöintikeskus Hyppää pääsisältöön

– Asioita voi tehdä toisella tavalla ja tekemistä kehitetään koko ajan. Nämä lupaukset työpaikkailmoituksessa herättivät kiinnostuksen ja hain töihin Iljan Isännöintikeskukseen, kertoo talousasiantuntija Piia Sidoroff.

Oli kesä 2021 ja Piia oli huomannut Iljan Isännöintikeskuksen työpaikkailmoituksen somessa. Ilmoituksessa myös kerrottiin, että yrityksen tavoitteena on olla alueen paras työpaikka tällä alalla.

– Oli niin kova lause, että pakko oli päästä kysymään, että miten aiot tehdä! Piia naurahtaa.

Kuvassa Piia Sidoroff

Nyt Piialla on takana reilu puoli vuotta töitä Iljan Isännöintikeskuksessa ja hän myöntää, että työpaikkailmoituksen lupaukset on lunastettu – ja odotukset ovat jopa ylittyneet.

– Minulle on merkittävintä, että toimintaa halutaan koko ajan kehittää. Näitä hommia voi tosiaan tehdä toisin ja yksinkertaisemmin. Lain määräysten pitää tietenkin täyttyä, mutta muuten täällä etsitään oikeasti sitä, miten työ on tehokasta eikä aikaa mene turhaan toimintaan.

Noin kymmenen vuotta kiinteistöalalla työskennellyt Piia on saanut huomata, että työ tosiaankin onnistuisi vaikka laiturinnokasta. Aiemmasta työelämästä tutuista ohjelmistoista on käytettävissä sähköiset versiot. Se helpottaa myös toisten auttamista ja tuuraamista tiukoissa tilantoissa.

Lämmin vastaanotto työyhteisöön

Käytännössä Piian työ koostuu isännöintikohteiden talojen talousasioista, kuten kirjanpidosta, maksujen valvonnasta, vuokrankannosta ja tilinpäätösten sekä veroilmoitusten hoitamisesta. Luonnollisesti asiakaspalvelu kuuluu myös työkuvaan.

Hän työskentelee osana Iisalmen kolmen hengen tiimiä, mutta Kuopion porukan kanssa palaveerataan säännöllisesti viikoittain ja tarvittaessa autetaan toisia kiirehuipuissa.

–  Me ollaan paljon yhteydessä. Kun parin kuukauden työskentelyn jälkeen näimme strategiapäivillä Kuopion porukan kanssa ensimmäistä kertaa livenä, ihmiset tulivat halaamaan minua, että kiva nähdä!

Piia arveleekin, että työyhteisöön sopeutuu parhaiten ulospäinsuuntautunut ja avoin ihminen, joka sopeutuu muutokseen. Eikä hyvästä huumorintajusta ole haittaa!

Kiitokset kuuluvat työhön

Vaikka yhteiset hengennostatushetket keilauksineen, taikureineen ja pikkujouluineen ovat olleet mukavia kokemuksia, liittyy Piian paras työmuisto arkeen.

– Täällä muistetaan kiittää! Kun toista on auttanut, siitä saa aina ihanaa palautetta. Tuntuu hirmu hyvältä, että omaa työtä arvostetaan.

Hänen mukaansa työpaikkailmoituksen lupaukset positiivisesta ja kehittyvästä työyhteisöstä eivät olleet sanahelinää.

– Koen, että olen oikeassa työpaikassa!